Sankcie EÚ a právne poradenstvo

Poskytujeme právne poradenstvo pre podniky, ktoré exportujú tovary do Ruska. Naša špecializácia spočíva v poskytovaní kvalifikovaného právneho poradenstva, vypracovávaní analýz a stanovísk, ktoré vám pomôžu zhodnotiť, či vaše výrobky alebo tovary spĺňajú požiadavky Európskej únie pre povolenie vývozu.
Vyvážate výrobky alebo tovary do Ruska či Bieloruska?

V tom prípade je pre vás kľúčové zabezpečiť, aby vaše podnikanie bolo v súlade so sankciami Európskej únie.

Súčasný politický a hospodársky kontext sankcií môže mať vplyv na vaše obchodné aktivity a je nevyhnutné, aby ste boli informovaní a pripravení na výzvy, ktoré so sebou ich následky prinášajú.

Naša advokátska kancelária disponuje bohatými skúsenosťami v oblasti medzinárodného obchodu. Sme tu, aby sme vám pomohli.

Naša špecializácia sa zameriava práve na poskytovanie právnych služieb pre firmy, ktoré vyvážajú tovary do Ruska. Ponúkame vám kvalifikované právne poradenstvo, analýzy a vypracovanie stanovísk, ktoré vám pomôžu určiť, či vaše výrobky alebo tovary spĺňajú požiadavky EÚ na povolenie vývozu.

Čo vlastne znamenajú sankcie?

Sankcie sú opatrenia, ktoré sú zavedené s cieľom vyvíjať tlak na štáty, ktoré porušujú medzinárodné právo alebo nežiaducim spôsobom ovplyvňujú konkrétnu krajinu alebo región. V prípade Ruska a Bieloruska, zaviedla EÚ sankcie ako odpoveď na anexiu Krymu, ruskú podporu separatistických síl na východe Ukrajiny a najmä začatie vojny na Ukrajine, kedy sa sankcie ešte viac sprísnili.

Tieto sankcie tak prinášajú obmedzenia najmä v oblasti obchodu, financií, energetiky a vojenského priemyslu.

Je preto dôležité mať kvalifikované právne stanovisko týkajúce sa vašich obchodných aktivít s Ruskom a Bieloruskom.

Detailne preskúmame povahu vášho tovaru a jeho kategorizáciu v súlade so sankciami EÚ. Poskytneme vám jasné stanovisko o tom, či môžete alebo nemôžete vyvážať svoje výrobky do Ruska a Bieloruska. Týmto sa vyhnete možným sankciám a zabezpečíte súlad s medzinárodným právom.

Vaše podnikanie je dôležité a my vieme, že je potrebné mať prehľad o obmedzeniach, ktoré sankcie prinášajú. Sme tu, aby sme vám pomohli navigovať týmito komplexnými právnymi aspektmi a zabezpečili, že vaše obchodné aktivity budú v súlade so sankciami EÚ.

Kontaktujte nás a pohnite sa v spleti obmedzení a povinností ďalej. Spoločne nájdeme najlepšie riešenie pre vaše podnikanie a zabezpečíme, že vami vyvážané tovary budú zodpovedať požiadavkám na legálny vývoz.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *